Skolsäkerheten i USA

När vi pratar om säkerhet i svenska skolor och universitet så handlar det om att undervisa unga om snus och cigaretter, att det ska finnas nödutgångar och att vi har ergonomiska möbler att sitta i. Så döm om min förvåning när jag lyssnade på radion i morse. De pratar om att höja säkerheten på skolor i USA genom att tvinga dem att ha genomskinliga ryggsäckar. Vissa delstater har till och med förbjudit ryggsäckar helt och hållet. Varför då kanske du undrar? Jo, för att de som går till skolan inte ska kunna ha med sig vapen eller bomber i en ryggsäck. 

Som att sätta plåster på brutet ben

I mina ögon är det helt absurt att ha såna krav. Det borde ställas krav på att istället ta bort tillgången till vapen. Alla har ju tydligen rätt att bära vapen i USA och det är väl då inte konstigt att vissa väljer att använda dem för att lösa sina konflikter eller om de är sjuka. 

En mer stram vapenpolitik är nog vad som skulle behövas för om snus anses vara farligare än vapen så är det något som är väldigt fel! Det finns till och med de som hävdar att chokladägg är farligare för skolungdomar än XQS tobaksfritt snus för vuxna! Galet ju, för det fattar ju alla att om en galning med vapen kommer så blir det farligt. Jag är glad jag bor i Sverige där vi har hårdare regler kring vapen för annars hade det kanske varit värre än vad det är nu. 

17 May 2023