Det är inte inkomsterna - det är utgifterna

Att vara student kan innebära en lång period av fattigdom. Men så måste det ju givetvis inte vara. Vi har tidigare nämnt hur du kan göra för att hitta vägar till en bättre inkomst, men den stora hemligheten är inte att öka inkomsterna utan istället om att minska sina utgifter. 

Hur gör man det då? Det finns många sätt. Ett av dem är att handla billig mat (vem har inte ätit nudlar som student liksom?) och ett annat är att välja bort bilen. En sak som många inte tänker på är att man kan spara pengar genom att jämföra försäkringar. Jämför olycksfallsförsäkringar för att hitta den billigaste som samtidigt ger det bästa skyddet. Jämför även hemförsäkringar för där kan det finnas mycket att spara. 

Andra sätt att spara pengar

Som student har man en inkomst som man vet exakt hur stor den är varje månad. Det gör det betydligt enklare att skapa sig en budget. Genom att få full kontroll över utgifter kan du få pengar över varje månad och här ger vi andra tips på hur du kan minska dina utgifter:

  • Gå eller cykla mer. En bussbiljett är inte dyr men det blir mycket pengar på ett år. 
  • Ät inte ute. Gör matlådor du fryser in istället. Storkok blir billigare. 
  • Köp mat ihop med andra studenter. Det blir billigare kilopris om man köper storpack. Dela upp hemma sedan. 
  • Låna böcker. All studentlitteratur måste finnas tillgänglig i skolans bibliotek. Genom att sitta där och plugga sparar du tusenlappar! 
28 May 2021