Få pengarna att räcka längre som student

När man studerar så har man ju oftast en mycket lägre inkomst än då man jobbar heltid. Även om du drygar ut pengarna från CSN med ett extrajobb så kan det vara bra att försöka göra allt du kan för att få dina pengar att räcka längre. Många studenter känner att det kan vara svårt att få det att gå ihop. Men det finns en del bra tips du kan ta till dig, som en hjälp på vägen.

Smarta tips för att få pengarna att räcka längre

Det första du ska göra, det är att göra en budget. Det är något alla bör göra, student eller icke student. En budget ger dig bra överblick över både inkomster och utgifter. Ett annat sätt att få ner kostnader på är att dela bostad med en vän. Eller så söker du bostadsbidrag för den bostad du har. Om du behöver en studentstädning, så finns det de städfirmor som har extra förmånliga priser för just studenter. 

Maten är en annan sak du kan se över. Det är så klart inte ett måste att äta nudlar, även om det ses som studentmat. Storhandla, gör matlådor, eller kolla in undertian som är en sida med recept på mat som kostar under 10 kr. 

Andra sätt att få pengarna att räcka längre är att köpa begagnat inom kurslitteratur, så väl som begagnade andra saker. Se även till att sälja saker du själv inte behöver. Se också till att nyttja så mycket studentrabatter du kan på olika ställen.

5 Apr 2021