Jobba som nagelteknolog eller nagelterapeut

Om det är så att du är en person som känner att du skulle vilja jobba med naglar Göteborg eller naglar Stockholm, kanske på egen salong, då är det bra att först utbilda dig rätt. Du kan då till exempel välja att gå en yrkesutbildning till nagelteknolog. Du kan efter det göra naglar på kunder. Du kan även gå en utbildning och bli nagelterapeut. 

Som utbildad nagelteknolog kan du jobba på en nagelsalong Stockholm eller skönhetssalong med andra som jobbar inom skönhetsområdet. Du kan även starta din egen nagelsalong.

Som nagelteknolog jobbar du sedan med olika material för att bygga, förstärka eller måla kundernas naglar. Du kan till exempel jobba med akryl, gelé och glasfiber. Du kan även jobba med design och dekorering av dina kunders naglar.

Vem kan läsa utbildningen?

Det är en stor fördel om du har intresse för skönhet samt att du även har en känsla för detaljer. Du kommer att varje dag möta kunder, olika typer av människor, så det är även bra att vara social. Sedan är det så klart även bra om du är kreativ och noggrann. Utbildningar till nagelterapeut finns i flera städer runt om i Sverige och erbjuds även på på distans hos vissa skolor. Längden på utbildningarna kan variera från ett par veckor till flera månader. 

Efter att du är klar med din utbildning kan du som sagt starta egen salong om du vill eller söka jobb på skönhetssalonger som redan finns. 

22 Mar 2020