Städa studentlägenheten på mindre än 20 minuter

Du som är student och kanske bor i en studentlägenhet eller i en mindre lägenhet, du har ofta inte så stort utrymme som behöver städas, men det är ändå något som måste göras. Det går så klart anlita studentstäd via städföretag, men du kan även med ett par knep få det städat och fint med bara ett par tips. 

Testa 20/10 regeln

Denna regel handlar om att du ska slippa känna press att städa flera timmar på raken. Du gör helt enkelt så att du städar i 20 minuter, sedan vilar du i 10 minuter. Då kan du dela upp städningen i olika block så att säga och det gör städningen effektivare samt att du slipper känna dig stressad. 

Ett annat sätt är att du sätter en timer på tio-femton minuter och städar sedan undan så mycket du kan. 

Att se till att skapa minimalism i hemmet gör det även lättare att städa. För mycket prylar hemma gör att det blir mer att städa.

Testa städfirma

Något som blir allt vanligare är att anlita städfirma som städar åt en. Det kan alla göra, barnfamiljer, studenter, pensionärer. Det är något som underlättar vardagslivet, att få hemmet städat varje vecka av proffs. Du får tid över till att göra andra saker som du gillar att göra. I dagens läge är det inte heller så dyrt då det ofta går att använda dig av RUT som är ett avdrag som görs på bland annat städning.

27 Apr 2020