Stora skillnader mellan Premium märken

Det finns många led ramper att välja bland på den svenska marknaden. Premium märken som Vision X och Rigid befinner sig allra längst fram i täten bland alla tillverkare tätt följt av storjättar som Hella och respektabla NBB. Ett stort problem med exempelvis Hella är att deras xenon lampor är otroligt bra och håller hög kvalitet medan led lamporna inte riktigt håller samma klass. Anledningen är att Hella haft problem med övergången från xenon till den nyare led tekniken då man investerat stora resurser i xenon teknologi och även fortsatt med detta även efter att led slog igenom på allvar.

Extraljus med led dioder har på senare år konkurrerat ut xenon lampan fullständigt och med facit i hand så kan man faktiskt konstatera att företaget gjorde ett misstag som man nu betalar ett högt pris för. Hella arbetar febrilt för att komma ikapp sina konkurrenter och endast framtiden kan utvisa ifall man lyckas med detta. Varumärket Hella är därmed fortfarande starkt på den svenska marknaden men detstora frågan är hur länge man lyckas leva vidare på gamla meriter?

Vision X som är världsledande inom både extraljus och led ramper är på många sätt överlägsen Hella då man till skillnad från sina konkurrenter satsar samtliga resurser på led utveckling. En led ramp från Vision X är betydligt mer effektiv och kraftfull än övriga tillverkares produkter. Denna investering har med andra ord visat sig vara otroligt lönsam och deras ljusramper är ett av branschens bästa och använder effektiva lysdioder från amerikanska Cree. Garantin sträcker sig dessutom över 5 år till skillnad från andra ljusramp tillverkare som som standard erbjuder 2 till 3 år.

15 Sep 2016