Studera till revisor

revisor

Är du en person som gillar siffor, att räkna, lägga ihop och så vidare. Då ska du kanske fundera på en karriär som revisor. Då kan du få jobba med redovisning i Katrineholm till exempel. Det går att redan under gymnasiet välja att bli detta och då läsa en utbildning som ger dig en bra grund. Efter gymnasiet måste du sedan studera och arbeta i totalt åtta år. Det som gäller är:

  • Tre år (180hp) på högskola eller universitet mot ekonomi för att få en kandidatexamen
  • Tre år praktisk utbildning där du arbetar under en auktoriserad revisor
  • Två år där du fortsätter utbilda dig teoretiskt alternativt att du fortsätta den praktiska utbildningen.

Efter den teoretiska och praktiska utbildningen så avlägger du ett prov hos Revisorsnämnden som ger dig din titel som auktoriserad revisor.


Vad gör en revisor?

Det som en revisor jobbar med är bland annat att kontrollera och granska olika företags redovisning och styrning. Det kan vara deras ekonomi, deras resursfördelning så väl som att man kan jobba med att hjälpa företag att effektivisera sin verksamhet. Det går att vara anställd av ett företag eller jobba med ett eget företag där man erbjuder sina tjänster till andra företagare. 

Det är ett avancerat yrke som kräver att du är noggrann i ditt arbete, att du kan följa regler och instruktioner och alltid vara uppdaterad på vad som gäller, samt att kunna samarbeta med många olika människor.

Det är ett spännande och omväxlande yrke att ha!

 

3 Jul 2019