Upplev det gamla Inkariket och dagens Peru

Inkariket var den mest omfattande statsbildningen i Sydamerika innan kontinenten invaderades av Européer. Cusco var centrum för Inkariket och platsen för administration, politik och militär. Cusco ligger i det land som idag kallas Peru.

Inkarikets storhetstid var mellan 1200-talet fram till 1533 och det officiella språket som talades var Quechua.

Om Inkariket

Det finns massor av intressant läsning om Inkariket, dess uppgång och fall. Det finns mytologi att låta sig fängslas av, inte helt olik andra mytologier från andra delar av världen. Inka betyder Solens barn och även om Inkafolket bedrev erövring så bestal de inte sina erövringar på deras traditioner, de var vänliga på det viset.

Det finns mängder av kvarlämningar från Inkatiden och de vallfärdar människor från hela världen för att se - med all rätt. De är sannerligen fascinerande!

Följ med till Inkarikets Peru

Peru kan man säga är lite av ett centrum för det som var Inkariket och det är just i Peru som det imponerande Machu Picchu finns. Tusentals människor vandrar Inkaleden varje år och i kombination med denna oförglömliga upplevelse kan man besöka Titicacasjön, Amazonas djungler och Cuzco. Med Inca Tours kan du följa med på en oförglömlig resa till Inkarikets Peru.

Om Inca Tours

Inca Tours är resebyrån som är specialist på Sydamerika och det sägs helt utan överdrift. Inca Tours har tagit med äventyrslystna resenärer till andra sidan jordklotet i mer än 30 år och har noggrant utforska varje land och en hel del smultronställen. Man förespråka hållbart resande och erbjuder hög kvalitet på allt från mat till boende och - givetvis - upplevelser

Det som är så skönt med Inca Tours är att de skräddarsyr ens resa så att man själv känner att man är delaktig i planeringen. Detta är ingen vanlig charterbyrå. Bland andra populära resmål i Inca Tours regi finns bland annat.:

  • Kuba
  • Chile
  • Brasilien
  • Bolivia
  • Colombia
30 Aug 2015